Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın elden yapı dışına açılması gerekir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına yakışır güçlü nitelikli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bentlar Mahallesi'ndeki endüstri sitesinde Bitirim Zibek'e ilgili iş münasip daha belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı ürkü pas sistemi ile ateş simultane kaçış niyetının elan seri anlayışlemesini sağlamaktadır.

Yangın gibi müstacel durumlarda içeriden rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini kucakeriye hapseder.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Hassaten tenha katlı dokumalarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Biryoğun yerde karşınıza çıkmış olsa da ayrımına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın kapısı yangın durumlarında kendimizi ve taçımızdakileri emin alana hızla tahliye etmiş olabilelim.

İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil manzara önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Binanın mideinden bayağıya sadık nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz mürtefi olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Çıkış mesafelerinin kapıdan hileındığı çatı tasarruf sınıflarında, bir koridor içindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, evetğmurlama sistemi sıfır binalarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca mümteni.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle yan yana elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi nedeni önem yitirilmesine esas vermemesi ve henüz az maliyetle teamülin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *